Om de dieren zo goed mogelijk op te vangen werkt Blijf van mijn Dier samen met gastgezinnen verdeeld over heel Nederland. Hoe groter ons gastgezinnenbestand hoe meer dieren Blijf van mijn Dier kan helpen ontsnappen aan een gewelddadige situatie. Door de hulp van gastgezinnen kunnen we ervoor zorgen dat de dieren in een huiselijke sfeer verblijven. Hierdoor ervaren ze ze minder stress en krijgen ze de rust, aandacht en tijd om te herstellen.

Huisdieren die uit een situatie komen waar huiselijk geweld regelmatig aan de orde was, kunnen tekenen van angst, stress en andere symptomen van trauma’s vertonen. Niet alle dieren vertonen dergelijk gedrag, maar er dient wel rekening mee gehouden te worden. Het zorgen voor een pleegdier en het dier weer zien herstellen geeft veel voldoening.

Om gastgezin van Blijf van mijn Dier te kunnen worden dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent bereid veel tijd en aandacht aan het pleegdier te besteden.
  • Je beschikt over een rustige en veilige ruimte waar het pleegdier zich terug kan trekken.
  • Je bent bereid mee te werken aan een behandeltraject van een gedragstherapeut wanneer de situatie daar naar vraagt.
  • Je bent bereid, indien mogelijk, financieel bij te dragen aan de verzorging van het pleegdier.
  • Je bent je er van bewust dat het om tijdelijke opvang gaat en het doel is om het pleegdier uiteindelijk weer te herenigen met zijn/haar eigenaar.

Nadat je aanmelding bij ons binnen is gekomen zullen wij contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een telefonische intake. Tijdens deze intake leren we elkaar beter kennen en wordt er besproken of je een mogelijk gastgezin van Blijf van mijn Dier kunt worden. Is dit het geval, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Een medewerker van Blijf van mijn Dier zal bij je langskomen om persoonlijk kennis te maken en een indruk te krijgen van de woon- en gezinssituatie waarin het pleegdier terecht komt.

Wanneer beide partijen na dit bezoek positief zijn over de samenwerking, dan word je opgenomen in het gastgezinnenbestand van Stichting Blijf van mijn Dier.

Je gegevens blijven strikt vertrouwelijk en zijn alleen bij Stichting Blijf van mijn Dier bekend.