Blijf van mijn Dier is sinds 2014 actief op het gebied van hulp verlenen aan huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld. De eerste vijf jaar onder de vleugels van Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare) en sinds mei 2019 als zelfstandige stichting.

Blijf van mijn Dier werkt vanuit twee pijlers. In de eerste plaats voorzien wij in de daadwerkelijke opvang van huisdieren door huisdieren tijdelijk onder te brengen bij daarvoor geselecteerde gastgezinnen, pensions of andere opvanglocaties. Hierdoor kan de eigenaar op zoek naar een (tijdelijk) veilig onderkomen om aan zijn/haar problemen te werken. Op het moment dat de eigenaar weer in staat is om voor zichzelf en het dier te zorgen worden de twee herenigd.

Daarnaast fungeren wij als adviesorgaan en partner voor maatschappelijke opvanglocaties die aangeven interesse te hebben in de mogelijkheid om clienten hun huisdieren mee te laten nemen naar de opvang. Blijf van mijn Dier ondersteunt de opvang hierin en blijft als partner verbonden.

Klik hier voor onze statuten.

Klik hier voor ons beleidsplan.

Klik hier voor onze meerjarenbegroting.

Financiele verslaglegging

Stichting Blijf van mijn dier heeft een eerst verlengd boekjaar tot 31 december 2020, waardoor deze cijfers uiterlijk 30 juni 2021 worden gepubliceerd.