Ben je terecht gekomen in een gewelddadige situatie waar je alleen niet meer uit kunt komen, denk je erover om weg te gaan, maar wil je je huisdier niet achterlaten en is er geen andere plek waar je hem/haar onder kunt brengen? Dan kan Blijf van mijn Dier je helpen om een oplossing te vinden.

Stichting Blijf van mijn Dier zorgt ervoor dat huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld tijdelijk opgevangen kunnen worden, zodat eigenaar en dier niet gescheiden hoeven te worden.

Ons uitgangspunt is dat de dieren worden opgevangen door betrouwbare en liefdevolle gastgezinnen. Deze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd. Zij bieden de dieren een veilige omgeving waarin het dier kan herstellen en tot rust kan komen.  Zodra de eigenaar weer een eigen, veilige plek heeft en in staat is voor het dier te zorgen, wordt het dier teruggebracht naar de eigenaar.

Je komt in aanmerking voor de huisdierenopvang van Blijf van mijn Dier wanneer:

  • Je professionele hulp zoekt en opgenomen wordt bij een vrouwenopvang.
  • Het dier de noodzakelijke vaccinaties heeft of gevaccineerd mag worden.
  • Het dier gecastreerd of gesteriliseerd is of mag worden.
  • Het dier gechipt is of gechipt mag worden.
  • Je WA-verzekerd bent of bereid bent dit op korte termijn te regelen.
  • De gegevens van het dier op jouw naam staan of op jouw naam gezet kunnen worden.
  • Je het dier na je hulpverleningstraject weer terug wil hebben.

Doordat een aantal opvanglocaties in Nederland een samenwerking aan is gegaan met Blijf van mijn Dier, is het op deze locaties mogelijk om je huisdier mee te nemen naar de opvangfaciliteit. Wanneer je besluit hulp te zoeken, geef dan aan dat je in het bezit bent van een huisdier en vraag of er een mogelijkheid is om je dier mee te nemen. Is deze mogelijkheid er niet, neem dan contact op met Blijf van mijn Dier door gebruik te maken van het contactformulier.

Omdat de keuze om uit de situatie te stappen en hulp te vragen al genoeg zorgen met zich mee brengt, wil Blijf van mijn Dier niet dat je je ook nog zorgen hoeft te maken over het welzijn van jouw huisdier. Daarom zijn er geen kosten verbonden aan de aanmelding en opvang van jouw huisdier.
Na drie maanden wordt gekeken wat de situatie op dat moment is en of een bijdrage mogelijk is. Met deze bijdrage kan Blijf van mijn Dier haar werk voortzetten en ook andere mensen met hun huisdier helpen.

Je gegevens blijven strikt vertrouwelijk en zijn alleen bij Stichting Blijf van mijn Dier bekend.